Вкусни шишчета от телешки пържоли

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
252
982
31
18/03/2020
"Хайде нападайте, телешките шишчета са готови "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо59
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пържоли - около 350 г - 6 бр. вратни
  • телешки бульон - 1 ч.ч.
  • терияки сос - 1/4 ч.ч.
  • хойсин сос - 2 с.л.
  • сок от лайм - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • зелен лук - 2 с.л. нарязан на ситно
  • чесън - 2 скилидки, намачкан
  • джинджифил - 1 с.л. ситно настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обработваме вратните телешки пържоли, като махаме ципите и жилите и ги нарязваме на тънки и дълги парчета. Нанизваме готовите парчета на шишчета.

Смесваме в малка купа телешкия бульон, сосовете, сока от лайм, меда, зеления лук и джинджифила. Разбъркваме добре за около 1 минута.

Слагаме готовите телешки шишчета в подходяща чиния и изсипваме марината върху тях, а след това ги фолираме и ги поставяме в хладилник за около 2 часа.

След като вече сме мариновали шишчетата, можем да ги сложим на предварително загрятото барбекю и да ги изпечем, като ги завъртаме през около 2 минути.

По наш вкус преценяваме колко добре да се изпекат. За всеки случай можем пак да намажем шишчетата с част от марината.

Вече имаме готови и вкусни шишчета от телешки пържоли.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар