Вкусни шишчета от телешки пържоли

18/03/2020
"Хайде нападайте, телешките шишчета са готови "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо39
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пържоли - около 350 г - 6 бр. вратни
  • телешки бульон - 1 ч.ч.
  • терияки сос - 1/4 ч.ч.
  • хойсин сос - 2 с.л.
  • сок от лайм - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • зелен лук - 2 с.л. нарязан на ситно
  • чесън - 2 скилидки, намачкан
  • джинджифил - 1 с.л. ситно настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обработваме вратните телешки пържоли, като махаме ципите и жилите и ги нарязваме на тънки и дълги парчета. Нанизваме готовите парчета на шишчета.

Смесваме в малка купа телешкия бульон, сосовете, сока от лайм, меда, зеления лук и джинджифила. Разбъркваме добре за около 1 минута.

Слагаме готовите телешки шишчета в подходяща чиния и изсипваме марината върху тях, а след това ги фолираме и ги поставяме в хладилник за около 2 часа.

След като вече сме мариновали шишчетата, можем да ги сложим на предварително загрятото барбекю и да ги изпечем, като ги завъртаме през около 2 минути.

По наш вкус преценяваме колко добре да се изпекат. За всеки случай можем пак да намажем шишчетата с част от марината.

Вече имаме готови и вкусни шишчета от телешки пържоли.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар