Пудинг от щука

AntoninaAntoninaНовак
22/08/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното филе от щука се смила в машина за меляне на месо или блендер. Загряваме маслото, добавяме брашното и пържим до златиста, след което наливаме прясното мляко и сваряване на умерен огън до получаването на гъст крем.

Сваляме съда от котлона. Добавяме смляното рибно месо, подправките, жълтъците на яйцата и сметаната. Разбъркваме до получаването на еднородна смес. Към нея добавяме и гъбите, нарязани на парчета, граха и белтъците на яйцата, разбити на сняг.

Объркваме внимателно за да не спаднат белтъците, след което изливаме в предварително намазнена и наръсена с галета форма за пудинг.

Пудингът от щука се вари около 40 минути на водна баня и задължително под похлупак. Поднася се с гарнитура доматен сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар