Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета по чирпански в тенджера

Кюфтета по чирпански в тенджера

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Кюфтета по чирпански в тенджера3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Кюфтета по чирпански в тенджера - лесно и вкусно ястие от едно време"

Необходими продукти

  • кайма - 700 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • сух хляб - 2 филийки
  • магданоз - 0. 5 връзка
  • сол - на вкус (ако е нужно)
  • брашно - за овалване на кюфтетата
  • олио - 100 мл за пържене на кюфтетата
  • картофи - 7 бр. средни по големина
  • лук - 1 глава голяма
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • домати - 1 ч.ч. обелени и нарязани
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 0. 5 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете хляба в малко прясно мляко.

В купа смесете каймата, яйцето, подправките и изстискания от млякото хляб, омесете до еднородна смес.

Оформете средни по големина кюфтета и оваляйте едно по едно в брашно. Нагрейте мазнината и добавете кюфтетата, пържите до златисто-кафяв цвят от всички страни.

Извадете кюфтетата от олиото и оставете настрани.

Почистете лука, морковите, чушката и картофите, нарежете на кубчета и ги прибавете към същото олио и запържете за кратко.

Прибавете червения пипер, доматите, нарязаните скилидки чесън и дафиновите листа. Налейте топла вода 1 пръст над зеленчука и оставете да заври.

Пуснете запържените кюфтета при врящия зеленчук и варите на слаб огън до готовност на картофите. Малко преди да отстраните яхнията, посолете на вкус и поръсете с нарязания магданоз.

Затворете капака на отстранената тенджера от огъня и оставете да се задуши за около 10 минути преди сервиране.

Кюфтетата по чирпански в тенджера са готови.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: