Начин на приготвяне
Накиснете хляба в малко прясно мляко.
В купа смесете каймата, яйцето, подправките и изстискания от млякото хляб, омесете до еднородна смес.
Оформете средни по големина кюфтета и оваляйте едно по едно в брашно. Нагрейте мазнината и добавете кюфтетата, пържите до златисто-кафяв цвят от всички страни.
Извадете кюфтетата от олиото и оставете настрани.
Почистете лука, морковите, чушката и картофите, нарежете на кубчета и ги прибавете към същото олио и запържете за кратко.
Прибавете червения пипер, доматите, нарязаните скилидки чесън и дафиновите листа. Налейте топла вода 1 пръст над зеленчука и оставете да заври.
Пуснете запържените кюфтета при врящия зеленчук и варите на слаб огън до готовност на картофите. Малко преди да отстраните яхнията, посолете на вкус и поръсете с нарязания магданоз.
Затворете капака на отстранената тенджера от огъня и оставете да се задуши за около 10 минути преди сервиране.
Кюфтетата по чирпански в тенджера са готови.