ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Манджа със свинско и грах

Манджа със свинско и грах

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k182
Манджа със свинско и грах
Снимка: Admin
12/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 900 г
  • масло - 1/2 ч.ч. (свинска мас)
  • краве масло - 30 г
  • кромид лук - 2 глави
  • моркови - 4 бр.
  • целина - 1 глава
  • картофи - 500 г
  • домати - 6 бр.
  • грах консерва - 1 ч.ч.
  • малки гъби - 20 бр
  • карфиол - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на порции, заливаме ги с мазнината и малко вода, посоляваме и задушаваме до полуомекване.

Последователно прибавяме нарязания на дребно лук, настърганите домати и 1/2 чаена чаша вода. След 15-20 минути слагаме нарязаните на дребно моркови и целина, а малко по-късно - нарязаните на кубчета картофи, накъсания на розички карфиол, граха и гъбите (цели или разрязани на две).

Посоляваме ястието със свинско, задушаваме го, докато стане готово и накрая сгъстяваме с размитото във вода брашно.

След десетина минути махаме от огъня готовата манджа с грах по стара рецепта и го подправяме с кравето масло.

За финал поръсваме с дребно нарязания магданоз и вече можем да се насладим на вкусната гозба със свинско.

Манджа със свинско и грах сервираме с царевична питка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: