Пилешки крилца паприкаш

21/08/2013
"Приготвят се лесно и са ужасно вкусно - ето ви две причини още днес да сготвите пилешки крилца паприкаш "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 686
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилешките крилца на две части. Сланината или бекона нарежете на малки кучета.

Запържете сланината в сух тиган, така че да пусне мазнина. Добавете ситно нарязания лук и наситнените скилидки чесън. Добавете лютивия червен пипер, 2-3 с.л. вода и задушавайте лука до омекване. Когато водата се изпари сложете пилешките крилца и ги запържете от всички страни.

Когато месото се зачерви отвсякъде долейте 1 ч.ч. вода, захлупете и оставете пилешкото да се задушавана тих огън за около 30 минути.

Разбъркайте брашното със сметаната и залейте пилешките крилца. Оставете ястието още 4-5 минути на котлона.

Преди поднасяне подправете с червен пипер.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар