Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Печени бухти с колбас в тиган

Печени бухти с колбас в тиган

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Печени бухти с колбас в тиган
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"На това му се вика силна закуска - бухтички с колбас"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 150 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • колбас - 100 г мек
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - около 300 - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйца с вилица и добавете киселото мляко, захарта и олиото, разбъркайте добре.

Прибавете половината брашно заедно с бакпулвера и солта, разбъркайте. Прибавете нарязаният на малки кубчета колбас и останалото брашно, замесете меко тесто за бухтички.

Разточете върху набрашнен плот тестото на кора тънка 0.5 см, разрежете я на 8 триъгълни парчета (като за кифлички).

Изберете тиган с диаметъра на разточената кора, налейте олиото в него и го поставете на слаб огън.

Започнете да премествате парчетата от плота в тигана в същия ред, в който са нарязани.

Покрийте тигана с капак и печете до златисто кафява коричка отдолу. Обърнете вашите бухти и запечете и от другата страна така.

Много бързи печени бухтички за закуска - без пържене и много мазнина.

Печени бухти с колбас в тиган е икономична идея за закуска, която ще се услади на всички у дома!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: