Начин на приготвяне
В купа разбийте яйца с вилица и добавете киселото мляко, захарта и олиото, разбъркайте добре.
Прибавете половината брашно заедно с бакпулвера и солта, разбъркайте. Прибавете нарязаният на малки кубчета колбас и останалото брашно, замесете меко тесто за бухтички.
Разточете върху набрашнен плот тестото на кора тънка 0.5 см, разрежете я на 8 триъгълни парчета (като за кифлички).
Изберете тиган с диаметъра на разточената кора, налейте олиото в него и го поставете на слаб огън.
Започнете да премествате парчетата от плота в тигана в същия ред, в който са нарязани.
Покрийте тигана с капак и печете до златисто кафява коричка отдолу. Обърнете вашите бухти и запечете и от другата страна така.
Много бързи печени бухтички за закуска - без пържене и много мазнина.
Печени бухти с колбас в тиган е икономична идея за закуска, която ще се услади на всички у дома!