Мармаладени бухти

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
22/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Няма значение какво е времето навън, ако на масата има топли, топли мармаладени бухти"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • мармалад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, прибавяме брашното и разбъркваме. Добавяме киселото мляко и содата, ако е нужно, слагаме и още малко брашно.

Сгорещяваме олиото и с лъжица, потопена в олио, гребваме от тестото, разплескваме с палец средата и поставяме в нея малко мармалад.

С мазни пръсти затваряме тестото и пускаме бухтите да се изпържат.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: