Тутманик Маргаритка

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
826
3k
166
2
23/02/2020
"Дайте цялата тавичка насам - този тутманик ще бъде изяден! "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 143
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете затоплените вода и мляко. Натрошете маята в тях и добавете захарта, разбъркайте, за да се разтворят добре.

Налейте олиото и добавете пресятото брашно, заедно със солта, замесете меко тесто. Поставете тестото в намазана с олио купа, покрийте със стреч фолио и оставете за 30 минути да втаса.

Премесете втасалото тесто и разделете на 12 еднакви по големина оформени топчета. С пръсти разтворете всяко топче и поставете от натрошеното сирене в средата, сгънете краищата към средата и отново оформете на топки.

Подредете топчетата в правоъгълна тава, постлана с хартия за печене, и оставете приготвения тутманик да втасат отново за 30 минути.

През това време отделно разбийте яйцето и добавете киселото и прясното мляко, разбъркайте.

Намажете втасалите топчета обилно с яйчената смес и поръсете със семена (мак, сусам, лен).

Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете пухкавия тутманик до готовност за около 35-40 минути.

Тутманик Маргаритка е бърза и вкусна идея за закуска!

Дървената точилка от едно време - 68 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървената точилка от едно време - 68 см
3.50 лв.
Виж ››

Удобна за работа класическа дървена точилка, с чиято помощ ще точите вкусни баници и ще приготвяте сочни пици с тънка коричка

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар