Начин на приготвяне
В купа смесете затоплените вода и мляко. Натрошете маята в тях и добавете захарта, разбъркайте, за да се разтворят добре.
Налейте олиото и добавете пресятото брашно, заедно със солта, замесете меко тесто. Поставете тестото в намазана с олио купа, покрийте със стреч фолио и оставете за 30 минути да втаса.
Премесете втасалото тесто и разделете на 12 еднакви по големина оформени топчета. С пръсти разтворете всяко топче и поставете от натрошеното сирене в средата, сгънете краищата към средата и отново оформете на топки.
Подредете топчетата в правоъгълна тава, постлана с хартия за печене, и оставете приготвения тутманик да втасат отново за 30 минути.
През това време отделно разбийте яйцето и добавете киселото и прясното мляко, разбъркайте.
Намажете втасалите топчета обилно с яйчената смес и поръсете със семена (мак, сусам, лен).
Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете пухкавия тутманик до готовност за около 35-40 минути.
Тутманик Маргаритка е бърза и вкусна идея за закуска!