Начин на приготвяне
От наличните съставки замесете еластично тесто за пица. Оставете за около 90 мин. да втаса.
През това време нарежете листенцата босилек, доматите обелете и наситнете, добавете към босилека заедно със сол и зехтин. Ще се получи вкусен доматен сос за пица.
Сложете в касерола на котлона да се сгъсти.
Готовото тесто разделете на четири топки и разточете всяка на тънка и кръгла кора с помощта на ръцете си.
Започнете сглобяването на пица Маргарита. Вземете първата кора, сложете от соса, отгоре с подредете парченца прошуто и моцарела, чукнете яйце и затворете пицата.
Процедирайте така с 4-те кори, за да се получа 4 затворени пици.
Затворената пица Маргарита се печете за около 25 мин. на 200 градуса.