Ezine.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица»Затворена пица Маргарита

Затворена пица Маргарита

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Затворена пица Маргарита
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Всички сядат около масата, защото не могат да устоят на затворената пица Маргарита, приготвена по тази рецепта"

Необходими продукти

  • за тестото
  • мая - 20 прясна
  • брашно - 400 г
  • зехтин - 30 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 230 мл топла
  • за плънката
  • прошуто - 100 г
  • домати - 400 г почистени
  • моцарела - 300 г прясна
  • яйца - 4 бр.
  • босилек - 1 стрък пресен
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От наличните съставки замесете еластично тесто за пица. Оставете за около 90 мин. да втаса.

През това време нарежете листенцата босилек, доматите обелете и наситнете, добавете към босилека заедно със сол и зехтин. Ще се получи вкусен доматен сос за пица.

Сложете в касерола на котлона да се сгъсти.

Готовото тесто разделете на четири топки и разточете всяка на тънка и кръгла кора с помощта на ръцете си.

Започнете сглобяването на пица Маргарита. Вземете първата кора, сложете от соса, отгоре с подредете парченца прошуто и моцарела, чукнете яйце и затворете пицата.

Процедирайте така с 4-те кори, за да се получа 4 затворени пици.

Затворената пица Маргарита се печете за около 25 мин. на 200 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: