Крокети от спанак със сос Бешамел

Георги Чечев
Георги Чечев
Новак
20/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме спанака в малко вряща подсолена вода и го махаме от огъня. Отцеждаме от водата и смиламе спанака с миксер или го накълцваме с нож.

В половината брашно запържваме кравето масло до светлокремаво оцветяване и разреждаме с млякото.

Получения сос Бешамел изсипваме към спаначеното пюре, след което прибавяме 1/2 от галетата, ситно настъргания кашкавал, две от яйцата, дребно нарязания магданоз, черния пипер и солта.

Разбъркваме сместа и от нея оформяме топчета колкото орех, а после ги овалваме в останалото брашно, потапяме ги в другите 2 разбити яйца и в галетата и изпържваме всички крокети в горещото олио.

Подредете готовите спаначени крокети върху кухненска хартия, да се отцедят.

Можем да поднесем готовите крокети от спанак със сос Бешамел като топло предястие или като студена вечеря.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар