Тракийски милинки по рецепта на Звездев

АнабелАнабел
Експерт
431
4
62
16/02/2020
"Ей така се правят тракийските милинки по рецепта на Звездев "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо443
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват пресятото брашно и сухата мая. В купичка се смесват прясното мляко и водата, затоплят се леко, прибавят олиото и солта, след което се разбъркват добре.

Прехвърлят се в купата с брашното, след което се замесва гладко и меко тесто за милинки.

Тестото се намазва с малко олио за да не хваща коричка, покрива се със стреч фолио и се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си. Вече втасалото тесто се разделя на топки, които се оформят на фитили.

Всеки фитил се нарязва на равни парченца, от които се оформят малки топчици. Топчиците се нареждат в намазнена тава и се оставят отново да втасат. През това време се приготвя заливката.

В купичка се разбива яйцето. Към него се прибавят разтопеното краве масло, брашното, лъжица вода и щипка сол. Всичко се обърква на гъста каша. С помощта на четка се намазват всички милинки. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути и се поднасят за топла закуска.

Превъзходни милинки по рецепта на Иван Звездев.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар