Руладини от патешко магре за Свети Валентин

ЗорицаЗорица
Копирайтър
111
16
310
1
13/02/2020
"Руладини от патешко магре за Свети Валентин или за друг повод да отпразнувате любовта "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо613
  • Преглеждания за месеца612
  • Преглеждания за седмицата281
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Излишната мазнина от патешките гърди се изрязва и се прави прорез по дължината на месото, за да се получи джоб, който ще бъде напълнен с плънка.

2. За плънката се нарязват на ситно стръкчетата свеж розмарина, скилидката чесън, настъргва се кората от един лимон, добавя се към сместа сиренето пармезан, добавя се черен пипер и малко сол и се разбърква.

С получената плънка се пълнят патешките гърди и отворът са защипва с клечки за зъби, за да не излезе плънката.

Посоляват се леко всички руладини със сол и черен пипер. И се оставят получените патешки рулца настрани, за да се овкусят и месото да си почине на стайна температура, за да не се свие при термичната обработка.

3. През това време може да приготвите сос:

Лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно.

Зелената чушката се почиства от семенцата и също се нарязва на малки кубчета.

Прехвърлят се в тиган със загрятото масло и се запържват до омекването на зеленчуците.

Добавя се брашното и щом се позапържи, се слагат мед и бяло вино.

Налива се пилешкият бульон, поръсва се с мащерка и се оставя на намалена температура на котлона още няколко минути, докато сосът се сгъсти. Поръсва се на вкус със сол и черен пипер.

4. Включете фурната на 200 градуса, за да се загрее предварително.

5. Поставете руладините от патешко магре с кожата надолу в студен тиган, след което увеличете температурата на котлона.

Дръжте месото, докато мазнината се стопи (около 5 минути), след което обърнете на другата страна и запечете за още 1-2 минути.

6. Прехвърлете патешките руладини в алуминиево фолио, оформете пакетчета и ги сложете в тавичка във фурната за 6-7 минути.

7. Извадете всички вкусни рулца от фурната и оставете месото да си почине, преди да го нарежете.

8. Оформете порции, като нарежете всяко руло от патешко магре на филийки и го гарнирате със сос. Поднесете като ястие за Свети Валентин или по друг специален повод.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар