Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното с щипка сол, щипка бакпулвер и ванилията.
Добавете яйцето, захарта и нарязаното на парчета студено краве масло.
Излейте ментовия сироп.
Замесете тесто, което увийте в парче найлон и приберете в хладилник за 1 час.
От охладеното тесто разточете лист с дебелина 2-3 мм и изрежете четен брой форми сърца.
На едната част от празничните сладки изрежете с по-малка формичка за сладки в средата сърце.
Намажете цялата форма сърце с белтък, а върху нея сложете от изрязаната формичка.
Изпечете сладките на 180°C в предварително загрята фурна за около 10-12 мин.
Охладете изпечените сладки сърца на решетка.
Затоплете течния шоколад и напълнете отворите на бисквитките.
Разтопете белия шоколад.
С помощта на сладкарски шприц украсете готовите ефектни сладки за Свети Валентин с белия шоколад!