Дряновска манджа от чушки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
181
2
12/02/2020
"Дряновска манджа за чудо и приказ "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 225
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • чушки - 8 - 10 бр.
  • брашно - 1 с.л. + 3 с.л.
  • олио - 80 мл
  • домати - 5 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • вода - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките, почистени от дръжките и семките, се изпичат и обелват. Овалват се в брашно, след което се посоляват. Изпържват се в сгорещено олио.

Доматите се попарват с гореща вода, след което се обелват и се настъргват на ситно ренде. Изсипват се върху чушките в тигана.

Ястието се вари 30 минути на тих огън.

Отделно чесънът се счуква с щипка сол. Брашното - 3 с.л. се размива с 3 с.л. хладка вода. Изсипва се в тигана, заедно със спукания чесън и се вари още 20 минути.

Яйцата се разбиват с 2 с.л. вода и 2 с.л. сос от тигана. Изсипва се на тънка струйка в ястието и се оставят да се стегнат.

Дряновската манджа от чушки се поднася веднага.

Много вкусна манджа, която много си подхожда с пухкава питка или селски пърленки.

Тенджера под налягане 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера под налягане 7л
39.99 лв.
Виж ››

Във всяка кухня трябва да има една тенджера под налягане, защото с нея готвенето е по-бързо, по-лесно и по-здравословно. Редица предимства, с които всеки иска да разполага, събрани в един кухненски съд - тенджера под налягане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар