Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Лучена манджа с пилешки крилца и чушки

Лучена манджа с пилешки крилца и чушки

Лучена манджа с пилешки крилца и чушки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Страхотна манджа с пилешко и лук Разкош с леснодостъпни продукти"

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 500 г
  • лук - 3 глави (големи)
  • олио - 5 с.л.
  • домати - 3 с.л. от консерва
  • чушки - 1 брой
  • вода - 700 мл
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • червен пипер - 1 равна с.л.
  • вода - 50 мл (за брашното)
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете крилцата, срежете ги на две и ги сварете за 15-тина минути.

Нарежете лука на полумесеци, а чушката на ленти.

Загрейте олио и задушете лука и чушката, посолете ги. Когато омекнат, добавете крилцата и доматите, поръсете с червен пипер и разбъркайте.

Налейте вода, колкото да покрие продуктите. Поръсете с подправките, сложете капак и гответе на тих огън до готовност.

Накрая размийте царевичното брашно в 50 мл вода и сгъстете манджата, като разбъркате добре.

След 5 минути ястието е готово.

Лучената манджа с пилешки крилца и чушки е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: