Начин на приготвяне
Чушките, почистени от дръжките и семките, се изпичат и обелват. Овалват се в брашно, след което се посоляват. Изпържват се в сгорещено олио.
Доматите се попарват с гореща вода, след което се обелват и се настъргват на ситно ренде. Изсипват се върху чушките в тигана.
Ястието се вари 30 минути на тих огън.
Отделно чесънът се счуква с щипка сол. Брашното - 3 с.л. се размива с 3 с.л. хладка вода. Изсипва се в тигана, заедно със спукания чесън и се вари още 20 минути.
Яйцата се разбиват с 2 с.л. вода и 2 с.л. сос от тигана. Изсипва се на тънка струйка в ястието и се оставят да се стегнат.
Дряновската манджа от чушки се поднася веднага.
Много вкусна манджа, която много си подхожда с пухкава питка или селски пърленки.