Мальовска манджа

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Мальовска манджа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • домати - 100 г консервирани
  • лук - 200 г (или 1 стрък праз)
  • ориз - 150 г
  • олио - 100 мл
  • чубрица - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и задушете ситно нарязания лук (или праз) за около 10 минути. Когато омекне, добавете червен пипер и разредете с около 750 мл - 1 л вряла вода.

Оставете сместа да кипне и сложете картофите, обелени и нарязани на кръгчета. Задушавайте на тих огън за около 15 минути, след което добавете ориза.

Време е да сложите подправките и ситно нарязаните домати. Получената манджа се изсипва в подходяща тава и се пече около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Поднесете манджата поръсена с пресен магданоз.

Рейтинг

3.9
53
41
32
21
10
Дай твоята оценка: