Меки ореховки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
178
2
10/02/2020
"Меки ореховки за всички у дома "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 041
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • орехи - 100 г млени
  • захар - 150 г
  • белтъци - 2 бр.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • лимонов сок - няколко капки
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите се смилат в блендер или в мелничка за ядки.

Половината от яките, белтъците и захарта се слагат в тенджера и се поставят на котлона на ниска температура. Разбърква се от време на време, докато захарта се разтопи и сместа се сгъсти (получава се консистенция на крем).

Добавят се останалите ядки и няколко капки лимонов сок, разбърква се и се смъква от котлона.

Добавя се нишестето и ванилията и се оставя за кратко да се охлади, но не прекалено, защото сместа ще се втвърди.

С малка лъжичка се гребва от сместа и се сипва в тава с хартия за печене, като се оставя разстояние между тях.

Изпичат всички ореховки за около 15 минути на 160 градуса.

По желание готовите меки ореховки слепете с домашен течен шоколад или пък сладко от горски плодове.

Много приятни меки сладки за следобедно кафе или чай!

Комплект форми за сладки и четка - 6 броя
Приготвяй си тази рецепта с:
Комплект форми за сладки и четка - 6 броя
5.17 лв.
Виж ››

Майстор сладкар се става много лесно - трябват само мерак и този страхотен комплект форми за сладка и четка

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар