Меки ореховки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Меки ореховки
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Меки ореховки за всички у дома"

Необходими продукти

  • орехи - 100 г млени
  • захар - 150 г
  • белтъци - 2 бр.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • лимонов сок - няколко капки
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите се смилат в блендер или в мелничка за ядки.

Половината от яките, белтъците и захарта се слагат в тенджера и се поставят на котлона на ниска температура. Разбърква се от време на време, докато захарта се разтопи и сместа се сгъсти (получава се консистенция на крем).

Добавят се останалите ядки и няколко капки лимонов сок, разбърква се и се смъква от котлона.

Добавя се нишестето и ванилията и се оставя за кратко да се охлади, но не прекалено, защото сместа ще се втвърди.

С малка лъжичка се гребва от сместа и се сипва в тава с хартия за печене, като се оставя разстояние между тях.

Изпичат всички ореховки за около 15 минути на 160 градуса.

По желание готовите меки ореховки слепете с домашен течен шоколад или пък сладко от горски плодове.

Много приятни меки сладки за следобедно кафе или чай!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: