Начин на приготвяне
Орехите се смилат в блендер или в мелничка за ядки.
Половината от яките, белтъците и захарта се слагат в тенджера и се поставят на котлона на ниска температура. Разбърква се от време на време, докато захарта се разтопи и сместа се сгъсти (получава се консистенция на крем).
Добавят се останалите ядки и няколко капки лимонов сок, разбърква се и се смъква от котлона.
Добавя се нишестето и ванилията и се оставя за кратко да се охлади, но не прекалено, защото сместа ще се втвърди.
С малка лъжичка се гребва от сместа и се сипва в тава с хартия за печене, като се оставя разстояние между тях.
Изпичат всички ореховки за около 15 минути на 160 градуса.
По желание готовите меки ореховки слепете с домашен течен шоколад или пък сладко от горски плодове.
Много приятни меки сладки за следобедно кафе или чай!