Хляб от тиквено брашно

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
338
47
75
3
09/02/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо126
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • тиквено пюре - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • прясна мая - 8 г
  • тиквено брашно - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, сварете и пюрирайте с пасатор тиквата.

Оставете леко да поизстине, докато приготвите останалите съставки.

Пресейте брашното (600 г, в зависимост от вида на тиквата, може да е необходимо повече) и направете кладенче.

Активирайте маята с 1 с.л. захар с 3 с.л. топло прясно мляко и изчакайте да втаса.

В кладенчето залейте топлото прясно мляко, активираната мая, тиквеното пюре, олиото и солта.

Замесете меко тесто и оставете да удвои обема си.

Удвоеното тесто оформете и преместете във форма за печене и изчакайте още веднъж да удвои обема си.

Изпечете хляба на 170 градуса за около 40 минути на долен реотан и вентилатор.

Хлябът от тиквено брашно е готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар