Начин на приготвяне
Обелете, сварете и пюрирайте с пасатор тиквата.
Оставете леко да поизстине, докато приготвите останалите съставки.
Пресейте брашното (600 г, в зависимост от вида на тиквата, може да е необходимо повече) и направете кладенче.
Активирайте маята с 1 с.л. захар с 3 с.л. топло прясно мляко и изчакайте да втаса.
В кладенчето залейте топлото прясно мляко, активираната мая, тиквеното пюре, олиото и солта.
Замесете меко тесто и оставете да удвои обема си.
Удвоеното тесто оформете и преместете във форма за печене и изчакайте още веднъж да удвои обема си.
Изпечете хляба на 170 градуса за около 40 минути на долен реотан и вентилатор.
Хлябът от тиквено брашно е готов.