Начин на приготвяне
Затоплете млякото и залейте с него меда и маята. Разбъркайте и изчакйте сместа да се активира.
Оформете кладенче в брашното и добавете всички продукти за хляба (оставете половината семена и жълтъка).
Замесете тесто и го прехвърлете в купа, покрита с домакинско фолио.
Когато тестото втаса и удвои обема си, може да го прехвърлете във форма печене, която с хартия.
Пак го покрийте и оставете да втаса за 10-тина минути.
Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор).
С помощта на остър нож направете няколко разреза по хляба. Намажете го отгоре с жълтъка и поръсете със семената.
Изпечете пълнозърнестия хляб до готовност - около 40 минути.
Зоновият хляб с пълнозърнесто брашно и семена е готов.