Телешки кебап с яйца

Ани Василева
Ани Василева
Новак
05/01/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене75 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 231
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото месо на кубчета, заливаме го със студена вода със сол и то варим до омекване. Готовото месо изваждаме да се отцеди, а бульона запазваме.

Загряваме мазнината и запържваме месото от всички страни. Когато порозовее равномерно, добавяме ситно нарязания лук и подправките. Запържваме за още 2-3 минути, след което сипваме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме ястието на умерен огън до омекване на лука.

Размиваме брашното с виното и заливаме телешкото месо. При нужда доливаме още малко топла вода и продължаваме да задушаваме ястието до изпаряване на виното и сгъстяване на соса.

Преди да свалим от огъня този телешки кебап добавяме на тънка струйка яйцата, които сме разбили с 1 с.л. оцет. Поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз и поднасяме топъл приготвения кебап.

Уникален кебап с бяло вино!

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар