Дърпана вита баница със сирене и яйца

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
827
3k
167
2
06/02/2020
"Пухкава дърпана баница за добро утро "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 003
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 600 мл топла
  • брашно - около 1 кг
  • плънка
  • сирене - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 1 ч.ч. разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете яйцето, солта, олиото, оцета и топлата вода. Постепенно към тях прибавяйте от пресятото брашно и замесете меко тесто.

Разделете тестото на 10 топки и оставете настрани, покрити с чиста кърпа, за около 20 минути.

Всяка топка разточете в началото с точилка, след което се дърпа с ръце, докато получите необходимата тънка кора за дърпаната баница.

Всяка кора намажете с разтопената мазнина, поръсете с предварително смесените натрошено сирене и яйце и завийте на руло.

Първото получено руло се поставя в средата на предварително намазнена тава, останалите се завиват около него, като охлюв.

Оформената вита баница намажете с останалата мазнина и поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна, печете за около 35-40 минути.

Извадете готовата баница, поръсете със студена вода и покрийте за 10 минути с чиста кърпа преди да сервирате, за да омекне.

Сервирайте дърпаната вита баница със сирене и яйца с усмивка и увереност.

Добър апетит!

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар