Телешки костен бульон

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
324
1k
41
27/02/2020
"Ако се чудите как да си приготвите телешки бульон - даваме рецептата веднага "
Приготвяне20 мин.
Готвене160 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо83
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бульони

Начин на приготвяне

Поставяме телешки или говежди кости в дълбок съд и ги заливаме със студена вода. Загряваме ги на силен огън докато заврат.

Веднага след завирането трябва да махнем пяната и да посолим, като оставяме да ври на слаб огън в покрит съд за около два часа, като махаме пяната постоянно.

След тези два часа варене прибавяме ароматните корени за супа, запечения лук и домата. Варим още 30-40 минути нашия телешки бульон.

Оставяме готовия телешки костен бульон да се утаи, прецеждаме го през тензух или гъста цедка и добавяме лимоновия сок и ситно нарязания магданоз.

Поднасяме го топъл.

Емайлирана тенджера с цветна декорация 4.5л
Приготвяй си тази рецепта в:
Емайлирана тенджера с цветна декорация 4.5л
22.50 лв.
Виж ››

Вълшебна емайлирана тенджера с цветна декорация, в която със сигурност се приготвят най-вкусните супи на света.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар