Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Бульони»Украински бульон с галушки

Украински бульон с галушки

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Украински бульон с галушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • бульон - 1 л телешки
  • вода - 250 мл
  • грис - 100 г
  • масло - 25 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва водата и когато кипне, се добавят маслото, солта и грисът.

Бърка се до сгъстяване и се оставя да изстине. Добавя се яйцето и черният пипер, сместа се разбърква добре и с лъжица се оформят топки, които се пускат във врящия бульон.

Готови са, щом изплуват. Сервират се заедно с бульона.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: