Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Макаронена супа»Супа с грис и зелени галушки

Супа с грис и зелени галушки

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Супа с грис и зелени галушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • грис - 5 с.л.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • за галушките
  • грис - 5 с.л.
  • вода - 400 мл
  • олио - 1 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • магданоз - 20 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бульонът се разтваря в половин литър вода и се кипва. Сипва се грисът и когато се свари, се сваля от котлона и се добавя жълтък. Разбърква се и постепенно се добавя и разбитият на сняг белтък, олиото и нарязаният магданоз.

Долива се малко гореща вода и се пасира. Ястието се посолява и се връща на котлона. Ври около 10 минути при непрекъснато бъркане. Сервира се гарнирано с галушките, които се приготвят от магданоза, нарязан на ситно, смесен с олиото, солта и водата.

Всичко се оставя да заври и се добавя грисът. Вари се до сваряването му и с лъжица се взима от сместа и се пуска във вряща вода. Така се оформят галушките.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: