Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Бульони»Телешки костен бульон

Телешки костен бульон

Телешки костен бульон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Ако се чудите как да си приготвите телешки бульон - даваме рецептата веднага"

Необходими продукти

  • телешки кости - 800 г (говежди)
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 бр. малка глава
  • магданоз - 1 бр. корен с листа
  • лук - 1 глава, кромид
  • домати - 1 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме телешки или говежди кости в дълбок съд и ги заливаме със студена вода. Загряваме ги на силен огън докато заврат.

Веднага след завирането трябва да махнем пяната и да посолим, като оставяме да ври на слаб огън в покрит съд за около два часа, като махаме пяната постоянно.

След тези два часа варене прибавяме ароматните корени за супа, запечения лук и домата. Варим още 30-40 минути нашия телешки бульон.

Оставяме готовия телешки костен бульон да се утаи, прецеждаме го през тензух или гъста цедка и добавяме лимоновия сок и ситно нарязания магданоз.

Поднасяме го топъл.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: