Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Бульони»Бульон от дивечова птица

Бульон от дивечова птица

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3371k248
Бульон от дивечова птица1 / 2
22/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • дивечово месо - 700 г (фазан, яребица)
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 бр. малка глава
  • магданоз - 1 бр. корен, с листа
  • кромид лук - 1 глава
  • лимони - 1/2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме птицата (фазан, яребица) и я нарязваме на едри парчета. Поставяме дивечовото месо в дълбок съд и го заливаме със студена вода.

Загряваме на силен огън, докато започне да ври. Махаме пяната и посоляваме. Варим на тих огън в закрит съд, като постоянно премахваме пяната.

След един час прибавяме ароматните корени, морковите, лука и домата.

Варим още 30-40 минути, след което оставаме готовия бульон от дивечова птица да се утаи и го прецеждаме през тензух или гъста цедка.

Подправяме с лимонов сок, поръсваме с магданоз и сме готови да го сервираме.

Свареното месо обезкостяваме и нарязваме на дребни парчета. Прибавяме го с крутони към бульона.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: