Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Бульон с ориз и градински чай

Бульон с ориз и градински чай

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44327618
Бульон с ориз и градински чай1 / 2
09/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешки бульон - 1200 мл
  • ориз - 200 г
  • салвия - 2 с.л. (нарязана)
  • масло - 1 с.л.
  • пармезан - 6 с.л. (настърган)
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бульонът се загрява и когато кипне, се добавя оризът.

Вари се до готовност и се сваля от котлона.

В горещата супа се добавят маслото, градинският чай и солта.

Поръсва се с накълцан магданоз. Преди сервиране се поръсва с пармезан.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: