Лимонови напукани сладки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
341
47
77
3
31/01/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо284
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • олио - 50 мл.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • ванилия - 1/2 ампула
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 1/2 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта (с двата вида захар), докато захарта се разтвори напълно и при непрекъснато бъркане сипете олиото и сок от половин лимон.

Добавете ваниловата есенция и бакпулвера.

Добавете брашното по малко и разбърквайте. Може да използвате миксер, но аз предпочетох да бъркам с шпатула.

Получената смес е доста лепкава, което не трябва да ви притеснява. Съхранете я за 30-40 минути в хладилник, за да стегне.

С помощта на лъжичка оформете приблизително еднакви по големина топчета, които оваляйте в пудра захар.

След известно време, когато тестото започне да лепи по ръцете и лъжичката, навлажнете леко и продължавайте.

Наредете сладките върху тава с хартия за печене, поръсете допълнително с пудра захар.

Изпечете напуканите сладки на 180 градуса за около 10 минути.

Лимоновите напукани сладки са страхотни, опитайте ги.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар