Яхния с картофи и пилешки фенери

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
835
3k
181
2
23/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Яхния

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пилешките фенери. Поставете ги в тенджера с подсолена вода и ги сварете, до готовност на месото. Извадете фенерите и след като се охладят, обезкостете месото, а бульона прецедете.

Обелете и нарежете картофите на кубчета, морковите на шайби, а лука и чесъна на ситно. Поставете нарязания зеленчук в тенджера и ги залейте с бульона, колкото да се покрият (ако е нужно долейте вода).

Поставете тенджерата на бавен огън и варете селската яхния, докато омекнат картофите. Прибавете късчетата пилешко месо от фенерите, чубрицата, черния пипер и сол на вкус, варете яхнията до готовност на картофите.

Разтопете маслото в олиото и добавете брашното, доматеното пюре и червения пипер, разбъркайте за кратко и прибавете към ястието, разбъркайте отново. Поръсете пилешката яхния с магданоз и след като заври, премахнете тенджерата от котлона.

Вкусна яхния с картофи и пилешки фенери!

Тенджера под налягане 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера под налягане 7л
39.99 лв.
Виж ››

Във всяка кухня трябва да има една тенджера под налягане, защото с нея готвенето е по-бързо, по-лесно и по-здравословно. Редица предимства, с които всеки иска да разполага, събрани в един кухненски съд - тенджера под налягане.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар