Яхния с картофи и пилешки фенери

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
23/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пилешките фенери. Поставете ги в тенджера с подсолена вода и ги сварете, до готовност на месото. Извадете фенерите и след като се охладят, обезкостете месото, а бульона прецедете.

Обелете и нарежете картофите на кубчета, морковите на шайби, а лука и чесъна на ситно. Поставете нарязания зеленчук в тенджера и ги залейте с бульона, колкото да се покрият (ако е нужно долейте вода).

Поставете тенджерата на бавен огън и варете селската яхния, докато омекнат картофите. Прибавете късчетата пилешко месо от фенерите, чубрицата, черния пипер и сол на вкус, варете яхнията до готовност на картофите.

Разтопете маслото в олиото и добавете брашното, доматеното пюре и червения пипер, разбъркайте за кратко и прибавете към ястието, разбъркайте отново. Поръсете пилешката яхния с магданоз и след като заври, премахнете тенджерата от котлона.

Вкусна яхния с картофи и пилешки фенери!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар