Печен свински джолан с кожа

АнабелАнабел
Експерт
387
3
56
20/01/2020
"Тайната на печения свински джолан е в кожичката, която умишлено оставяме върху него "
Приготвяне10 мин.
Готвене180 мин.
Общо190 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо828
  • Преглеждания за месеца394
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свински джолан - 1 бр.
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • универсална подправка - за месо 1 к.л. (по желание)
  • бира - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеният свински джолан се измива, подсушава и натрива със сол. Чесънът се обелва и нарязва на филийки. В месото с помощта на нож се правят прорези и във всеки един от тях се поставя парченце чесън.

Джоланът се намазва с олио и се поръсва от всички страни с червен пипер. Аз разполагах и с микс от подправки за месо и поръсих с нея джолана.

По желае за тези, които обичат по-пикантно, може да се поръси и малко чили. Джоланът се оставя да престои така за около 12 часа. След което се поставя в тавичка.

В тавичката се налива бира и се покрива с алуминиево фолио. Джоланът се пече на 160 градуса за около три час, като към края на готвенето фолиото се маха, а температурата се увеличава на 200 градуса, за да се получи апетитен загар печеното свинско.

Печен свински джолан с кожа можем да поднесем с печени картофки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар