Начин на приготвяне
Подготвеният свински джолан се измива, подсушава и натрива със сол. Чесънът се обелва и нарязва на филийки. В месото с помощта на нож се правят прорези и във всеки един от тях се поставя парченце чесън.
Джоланът се намазва с олио и се поръсва от всички страни с червен пипер. Аз разполагах и с микс от подправки за месо и поръсих с нея джолана.
По желае за тези, които обичат по-пикантно, може да се поръси и малко чили. Джоланът се оставя да престои така за около 12 часа. След което се поставя в тавичка.
В тавичката се налива бира и се покрива с алуминиево фолио. Джоланът се пече на 160 градуса за около три час, като към края на готвенето фолиото се маха, а температурата се увеличава на 200 градуса, за да се получи апетитен загар печеното свинско.
Печен свински джолан с кожа можем да поднесем с печени картофки.