Орехова торта с яйчен крем

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
356
1k
1k
210
2
12/01/2020
"Орехова торта с яйчен крем - ядеш и ревеш, защото не можеш да спреш да си хапваш"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо184 212
  • Преглеждания за месеца1368
  • Преглеждания за седмицата213
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг. Добавете брашното (пресято), содата и разбъркайте внимателно с шпатулата.

Добавете орехите и отново разбъркайте внимателно, за да не слегнат белтъците. Сипете тази смес в тава за печене 20 см. и изпечете на 180 градуса до готовност.

Затоплете жълтъците с пудрата захар на водна баня като бъркате непрекъснато. Когато сместа започне да се сгъстява, смъкнете от котлона и оставете да изстине.

Разбийте маслото (размекнато на стайна температура) с миксер и към него постепенно добавяйте жълтъчната смес.

Оставете настрани и се заеме с разрязванр на блатовете (те могат да са 2 или 3, в моя случай разрязах на 2 блата) и между тях разнесох готовия яйчен крем.

На най-горния блат разтопих 100 г шоколад на водна баня, който оставих да изстине и залях.

Приберете ореховата торта за 30 минути в хладилник, след което е готова за консумация.

Страхотна орехова торта с яйчен крем!

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар