Зимна бурания

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
162
83
1602
06/01/2020
"Ех, какви ястия имаше едно време - тази зимна бурания ще ви помогне да се запознаете с класиките от миналото "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 414
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бульон - 1 л зеленчуков
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чушки - 1 бр. суха, люта
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцваме лука и чесъна и ги задушаваме в дълбока тенджера с малко олио. Добавяме нарязаното на ситно кисело зеле, както и всички подправки.

Щом зелето промени цвета си, сипваме измития ориз. Започваме да наливаме по малко от подготвения зеленчуков бульон.

Бъркаме и задушаваме всичко на не много силен огън.

Спираме да добавяме от бульона, когато оризът поеме достатъчно вода.

Изключваме котлона и поръсваме готовото ястие бурания със суха люта чушка.

По желание поднасяме готовата бурания с цедено мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар