Шоколадова торта с вишни

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
123
68
Шоколадова торта с вишни
04/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви80 мин.
Общо100 мин.
Порции6-8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме плодовете да се отпуснат на стайна температура и отцеждаме отделения сок. Отделяме белтъците от жълтъците на всички яйца.

Разбиваме жълтъците и захарта на пяна и ги смесваме с разтопения на водна баня шоколад, в който сме добавили 3 с.л. вода.

При непрекъснато бъркане добавяме отпуснатото масло, около 2 с.л. портокалова кора и пресятото брашно. Последно се прибавят отцедените вишни и разбитите на твърд сняг белтъци.

Продуктите се объркват вниматело, за да не спаднат белтъците и се изсипват в предварително намазнена и поръсена със захар форма за печене.

Тортата се изпича в загрята на 160 градуса фурна за около 70-80 минути.

Преди поднасяне се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: