Начин на приготвяне
Направете кръстовидни разрези върху кожата на кестените и ги залейте с хладка вода, в която сте изсипали олиото. Варете до готовност (около 25-35 минути) и ги обелете още докато са топли.
Сланината нарежете на малки кубчета и запържете в тиган с незалепващо покритие за няколко минути, така че да пусне мазнината си. Когато се запържи добавяме ситно нарязания лук и пресования чесън и запържваме на умерен огън около 5 минути.
Изваждаме сланината и я прибираме на топло. В овкусената мазнина запържваме пилешките бутчета от всички страни. Когато се запържат добавяме ситно нарязаната ябълка, още топлата изпържена сланина и заливаме със сметаната за готвене.
Овкусяваме с черен пипер и разбъркваме.
Оставяме ястието да се задушава на тих огън около 35-40 минути, като периодично разбъркваме.
Обелените и отцедени кестени задушаваме за 3-4 минути в зехтин и поднасяме като гарнитура на пилешките бутчета.