Ezine.bg»Рецепти»Салати»Оризова салата»Оризова салата със зелен фасул и кълнове

Оризова салата със зелен фасул и кълнове

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Оризова салата със зелен фасул и кълнове1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • ориз - 200 г
  • зелен фасул - 150 г кръгъл
  • лук - 2 стръка пресен
  • кълнове - 60 г соеви
  • за заливката
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • соево олио - 1 с.л.
  • сусамово масло - 2 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме фасула и го начупваме на 2-3 парченца. Попарваме го да няколко минути във вряща подсолена вода. Изваждаме го и го оставяме да се отцеди от излишната течност.

Докато се отцежда зеления фасул попарваме соевите кълнове. Когато омекнат ги отцеждаме и нарязваме на ситно. Ориза промиваме със студена вода, след което сваряваме в подсолена вода до готовнос и отцеждаме.

Смесваме продуктите в дълбока купа. Овкусяваме със заливка, която се получава като смесим продуктите за нея и я разбием до еднородна смес.

Поднасяме салатата поръсена със ситно нарязан пресен лук.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: