Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Салата от миди и зелен фасул

Салата от миди и зелен фасул

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Салата от миди и зелен фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Със сигурност ще ви се хареса тази мидена салатка"

Необходими продукти

  • зелен фасул - 300 г
  • миди - 200 г (от консерва)
  • лук - ½ глава
  • червено вино - 4 с.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • босилек - 1 с.л. (нарязан)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се нарязва на парченца и се сварява 15 минути в солена вода. Отцежда се.

Лукът се реже на ситно. Мидите се отцеждат от течността в консервата. Виното и зехтинът се смесват, поръсват се със сол.

Фасулът, мидите, лукът, а по желание и една нарязана червена чушка се смесват и се поливат със соса. Поръсват се с босилек.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: