Меденки по рецептата на мама

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
114
21
271
1
26/12/2019
"Със сигурност ще се получат страхотни меденки, защото са по рецепта на мама "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо583
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта. Брашното се пресява.

Към яйцата се добавят олиото, разтопения мед, канелата и угасената с оцет сода.

Доразбиваме с миксера и накрая добавяме брашното по етапно и доомесваме с ръце до получаването на меко тесто.

Може да се наложи да добавите малко повече брашно, трябва да прецените.

След като сме омесили тестото, го слагаме в хладилник да стегне.

Вадим от хладилника и оформяме медени топчета с ръце и слагаме върху хартия за печене.

Печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор.

Тестото върнете в хладилник, докато се пекат меденките.

Така повтаряме, докато приключим с тестото.

По желание може да направите меденките по рецептата на мама в други форми или да ги слепите.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар