Начин на приготвяне
Разбъркайте водата със солата и започнете да добавяте брашно и да замесвате, докато се получи средно твърдо тесто. Разделете го на 5 топки и ги оставете да починат за 20 минути.
Всяка топка последователно се разточва на възможно най-тънка кора върху леко намазнен или набрашнен плот. Разточете първата кора, разпределете върху нея тънки филийки свинска мас, сложете втората кора и така докрай.
След това корите една върху друга се разточват внимателно на възможно най-голяма и най-тънка кора. Намажете половината й част с разбитите заедно яйца и натрошено сирене.
Прегънете внимателно на две и с помощта на тъп нож нарежете на отделни банички.Внимавайте нарязаните краища да са плътно затворени, за да не се отворят при пърженето.
Изпържете баничките в загрята мазнина.
Коментари
Не съм пробвала рецептата, макар да изглежда добра. И как да я пробвам, след като само преди няколко дни със
същата снимка беше представена рецепта за Унгарски бани
чки?
С най-добри чувства, искам да отбележа, че да се пишат
рецепти с чужди снимки е безсмисленно...