Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта. Брашното се пресява.
Към яйцата се добавят олиото, разтопения мед, канелата и угасената с оцет сода.
Доразбиваме с миксера и накрая добавяме брашното по етапно и доомесваме с ръце до получаването на меко тесто.
Може да се наложи да добавите малко повече брашно, трябва да прецените.
След като сме омесили тестото, го слагаме в хладилник да стегне.
Вадим от хладилника и оформяме медени топчета с ръце и слагаме върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор.
Тестото върнете в хладилник, докато се пекат меденките.
Така повтаряме, докато приключим с тестото.
По желание може да направите меденките по рецептата на мама в други форми или да ги слепите.
Да ви е сладко!
Коментари