Боб с кайма

НалиНали
Новак
16
21
29
11/12/2019
"Сега вече ще хапнем хубаво със стабилна порция боб с кайма, че и препечена филийка може да си вземем "
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо403
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджера да се свари бобът за около 1 час, час и половина се сварява и отцеждаме водата на боба и заделяме на страни.

Режем лука, моркова и чушката на ситно и започваме да запържваме с малко мазнина, след което прибавяме каймата и него го запържваме за около 5 минути.

Прибавяме доматен концентрат, брашно и червен пипер, добавяме и една чаша вода и бъркаме, за да не се образуват бучки вътре.

След около 10 минути прибавяме и сварения бял боб и оставяме да покъкри за около половин час.

Подправяме боба с кайма със сол, черен пипер и джоджен.

Сервираме боба с кайма с поръсен магданоз или пресен джоджен

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар