Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Боб Пачито

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k662
Боб Пачито1 / 2
17/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • червен фасул - 400 г
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. зелени
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • босилек - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • люти чушки - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се накисва в студена вода и се оставя да престои една нощ. След това се отцежда, се с вода, колкото да го покрие, и се кипва. Кипналата вода се изхвърля и се налива нова – около 1 литър.

Вари се около 1 час или 30 – 40 минути в тенджера под налягане. Лукът и чесънът се нарязват наситно, а чушките на ивици.

Лукът и чесънът се запържват в олиото за минута, прибавят се чушките, разтвореното в малко вода доматено пюре, подправката и лютата чушка.

Задушава се при разбъркване 3 – 4 минути. Сместа се изсипва в тенджерата при фасула. Вари се на слаб огън още 30 минути. При поднасяне всяка порция се поръсва с нарязания магданоз. Сервира с плосък хляб.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: