ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Вкусен паниран толстолоб

Вкусен паниран толстолоб

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Вкусен паниран толстолоб
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
06/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Винаги се усмихваме, щом за вечеря има паниран толстолоб и вие бихте, ако си го приготвите така"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 4 бр. котлети
  • сол
  • лимони - 1/2 бр.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • За панировката
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • бира - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се поръсва със сол, черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Котлетите се оставят да се мариноват за около два часа.

Панировката се приготвя, като към разбитото яйце се прибавят брашно и бира. Трябва да се получи смес с гъстота на кексово тесто.

Всеки котлет се овалва в панировката и се изпържва в сгорещено олио и от двете страни. Панираната риба се поставя върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.

Поднасяме нашия вкусен паниран толстолоб, докато е още топъл.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: